Gezond wonen met natuurlijke bouwmaterialen

Marmorino (1000 g)

Schrijf de eerste review van dit product

Availability: In voorraad

€ 10,03
OF

Snel overzicht

Marmorino


Marmorino is een prachtig en gladde zijde mat wandafwerking waarmee fantastische een zeer decoratieve resultaten kunnen worden bereikt. Marmorino staat bekend als een klassieke Venetiaanse gips, maar zijn oorsprong blijkt veel ouder zijn, die dateert uit de Romeinse tijd.

Het is effectief, zelfs in zeer vochtige omstandigheden. Zijn waterdicht (door behandeling met venetiaanse zeep) en anti-bacteriële eigenschappen evenals visuele effecten zijn ook zeer wenselijk voor luxe badkamers en andere natte ruimtes.
Niet beperkt tot het interieur te gebruiken, kan men het zien aan de buitengevel van veel gebouwen met een groot effect.


 

Marmorino afwerkingen staan bekend om hun ecologische en duurzame kwaliteit. Het product is een natuurlijk product, marmorino “ademt” en biedt tegelijk een hoge weerstand tegen vocht. Marmorino is volledig toepasbaar in keuken en badkamer. Door een getinte waslaag laat zich evenals een prachtig visueel effect bereiken, zeer wenselijk voor en luxe badkamers of een Eye-catcher bijvoorbeeld een vrijstaande muur. Marmorino is uitstekend geschikt als basis laag voor Stucco Venezië. De uiteindelijke afwerking woord dan iets dikker, maar minder dan 0,5mm.


De houdbaarheid bij: - Niet aangebroken emmer is jarenlang - Kleinere hoeveelheden met 1-2 cm water afdekken. [water blijft boven liggen, voor gebruik water weghalen en materiaal mengen]


Marmorino 1000 g
Kleur : bianco / wit

Details

Marmorino fine is zowel binnen als buiten toepasbaar, in vorm van edelpleister of als kalkslib (met 15% water verdund). Door het huidige regenwater, dat vaak een groot aandeel zwavel heeft, reageert de kalk met zwavel en woord calciumsulfate, de chemische naam voor gips. Gips is alleen voor binnen (buiten zal de slib uitwassen en verdwijnen.) Om deze reactie te voorkomen, word de bedekking met een speziale zeep beschermt. De nog niet carboniseerde kalk (reactie van kalk met kooldioxide) en de zeep beelden een onscheidbare molecule, de naam is kalkzeep.

De definitieve oppervlakte is zijdemat met een marmerachtig uiterlijk of STONE optik [ dit varieert door de techniek van de stukadoor ] De natuurlijke kleur van het materiaal is een zeer licht ivoor. Door toevoeging van natuurlijke pigmenten kan het in bijna elk gewenste kleur afgewerkt worden

Marmorino is eveneens volledig toepasbaar in keuken, badkamer douche en welness ruimtes. De hechting aan de ondergrond is zeer goed en de pleister is ademend, waardoor waterdamptransport door de laag kan plaatsvinden zonder de pleister te beschadigen. Bovendien zorgt de hoge alkaliteit van de pleister ervoor dat schimmels zich niet kunnen ontwikkelen.

Toepassing Op alle draagkrachtige pleistergronden zoals Gipspleister, Sierpleister, Kalkcementpleister - Gipsplatten, Gipsvezelplatten, MDF. Zandende ondergronden moeten tevoren verstevigd worden, Gips - en vezelplatten, of met muurverf behandelde oppervlakten moeten tevoren gegrond worden. Met olieverf of geolied Alkydlak behandelde oppervlakten moeten worden geloogd.

Finish: kalk is zuurgevoelig - spijsolie, vruchtensap, azijn en andere vloeistoffen die in de keuken gebruikt worden, bevatten meer of minder zuur en veroorzaken lelijke plekken. Dit geldt ook voor de badkamer (Body lotion, Cosmetiek). Met Cera punica (was) behandelde oppervlakten zijn beschermd tegen zuurplekken. Was beperkt de wateropname van de kalkbedekking. Oppervlakten kunnen zo ook op glans polijst worden. Met was behandelde oppervlakten kunnen vocht of met mild zeepwater worden schoon gemaakt.

U wilt het niet zelfs aanbrengen? In de provincies Friesland, Groningen, Noord Holland en Drenthe kunnen ons ervaren stukadoors dit werk voor u uitvoeren.

 • Gebruiksaanwijzingen
 • Kleurwaaier
  • - mineraal handpleister van moeras kalk, marmermeel, cellulose vezels
  • - optimaal doordringbaarheid voor waterdamp en ook een goed weerstandsvermogen tegen schimmel– en bacterieaantasting
  • - voor een zeer glad of STONE optik oppervlakte met een marmerachtig uiterlijk door venetianse afwerktechniek.
  • - optimaal ondergrond voor gekleurde waslagen.


Verbruik:

   1,0 - 1,3 kg / m²

Geschikt voor:

   Kalk-/cementpleister, Gipspleister, Beton, Gipsplatten, Gipsvezelplatten, MDF

Voorbehandeling:

   op niet minerale ondergronden

Primo marmo of eco marmo of een verglijkbaar kwarts bevattende voorstrijkmiddel [toepassing: binnen en buiten]

  • niet minerale ondergronden zijn MDF, Gipsplatten, Gipsvezelplatten en met verf behandelde oppervlakten

Finish:

  • Cera d' tapino, Cera punica of/en Venezianse zeep

Kleur:

  • Mengen met kalkecht Pigmenten of een geconcentreerde kleurdeeg

 

Verbruik ( verschillend per ondergrond)

Emmer 25 kg
Afhankelijk van ca 20 m²
de ondergrond ca 25 m²

Akreuz

Het product is alkalisch (pH ca 13)
- irriterend voor de ogen, R36
- gevaar voor ernstig oogletsel, R41

Afwerking - dit staat duidelijk omschreven in de gebruiksaanwijsing !

 

Pigment keuze Nee
Meer informatie

Geschiedenis Marmorino

Marmorino was vooral in het Venetië van de vroegmoderne tijden populaire, waar bij het Canale Grande en in andere wijken van de stad talloze stads paleizen waren ermee gepleisterd.

In vergelijking met het in Venetië als bouwmateriaal populaire Karstmarmer (een voor polijsten geschikte, dicht kalksteen uit de karstgebieden van Italië, Slovenië en Kroatië), konden met Marmorino gepleisterde Gevels met een vergelijkbaar uiterlijk aanzienlijk goedkoper realiseert worden.

Ook was hergebruik van de bestaande fragmenten uit marmer, in gemalen vorm, mogelijk in tegenstelling tot andere pleisters.

De term Marmorino vloeit voort uit de gelijkenis van nobele pleister met echte marmer en gaat terug naar het Latijnse marmor. .

Het geschiedenis van de Marmorino is gebaseerd op de term Stuccolustro en strekt zich in het 2e Millennium v.Chr.
Vitruv (architect) beschrijft de pleister techniek in “De architectura libri decem” in hoofdstuk 2 van het 7de boek.
In der Renaissance werd belangstelling voor de antieke Vitruw opnieuw getoond en de techniek in het bijzondere in Venetië, ingevoerd en verder ontwikkeld. .

De eerste schriftelijke bron die verwijst naar het gebruik van de pleister, overeenkomend met Marmorino, is een contract met de nonnen van Santa Chiara op Murano van 1473 (Wolters, 48). In 17 en 18. Eeuw. bereikt deze technologie, in en om de lagune stad zijn hoog punt. In 20 te eeuw gebruikt Giuseppe Terragni (1904-1943, architect die geldt als een pionier van het Italiaanse Modernisme ) Marmorino, voor zijn gebouwen.


Schrijf uw eigen review

You're reviewing: Marmorino (1000 g)

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Quality
Price
Delivery