Gezond wonen met natuurlijke bouwmaterialen

Tadelakt set 4 - 5m²

Schrijf de eerste review van dit product

Availability: In voorraad

€ 147,52

Snel overzicht

Originele Tadelakt


Originele Tadelakt is een minerale Glanzpleister voor waterbestendige oppervlakken na traditionele
Marokkaanse methode. Originele Tadelakt uit Marokko is een natuurproduct. Tadelakt is iets onmiddellijks, origineels. Door de manier van de verwerking ontstaat een fascinerend licht golvende, natuurlijk glimmende oppervlakte.


Het kunnen 
natuurlijke kleur variaties ontstaan in de kalk. Deze hebben geen invloed op het eindresultaat


Wij verkopen alleen originele Tadelakt en aanverwante producten.


Bij aankoop van een Tadelakt-set ontvangt u:


- Tadelakt 20 kg
- Pigmenten naar keuze 1000 g (Maximaal inkleueren met 5% pigmenten in verhouding)
(ijzeroxide geel, ijzeroxide rood, ijzeroxide bruin, ijzeroxide zwart, havanna geel, havanna orange of terra ercolano)
- Houten schuurbord - speciaal hout (ca. 14x6 )
- Tadelakt steen (kiesel ca. 6x5)
- Tadelakt zeep (250 g)
Bij aankoop van een set ontvangt u 5% korting deze is automatisch berekend.

Prijs (bruto) per m² zonder pigmenten - EUR 29,50 (glans).    


 

* Verplichte velden

€ 147,52

Details

Originele Tadelakt is een minerale Glanzpleister voor waterbestendige oppervlakken na traditionele
Marokkaanse methode. Originele Tadelakt uit Marokko is een natuurproduct, Het kunnen
natuurlijke kleur variaties ontstaan in de kalk. Deze hebben geen invloed op het eindresultaat

U wilt het niet zelfs aanbrengen? In de provincies Friesland, Groningen, Noord Holland en Drenthe kunnen ons ervaren stukadoors dit werk voor u uitvoeren.

Tadelakt-set:

- Tadelakt 20 kg
- Pigmenten naar keuze 1000 g (Maximaal inkleueren met 5% pigmenten in verhouding)
(ijzeroxide geel, ijzeroxide rood, ijzeroxide bruin, ijzeroxide zwart, havanna geel, havanna orange of terra ercolano)
- Houten schuurbord - speciaal hout (ca. 14x6 )
- Tadelakt steen (kiesel ca. 6x5)
- Tadelakt zeep (250 g)
 

Eigenschappen:

- Zuiver minerale droge mortel zonder kunststof
- Geur vrij na het uitharden
- Geen last van vuil, bestendig tegen schimmel– en bacterieaantasting door haar hoge alkaliteit
- Waterafstotend, na behandeling met zwarte olijfolie zeep
- Heeft een optimaal doordringbaarheid voor waterdamp

Samenstelling: Natuurlijk gebrand en gebluste kalk
Kleur: kalk wit
Verbruik: ca. 4 – 5 kg / m²
Kleurenschema: Tadelakt is met maximaal 5 % van het gewicht met kalk en lichtbestendige pigmenten kleurbaar. Bijvoorbeeld: 20 kg Tadelakt / max. 1.000 g Pigment
Opslag: Tadelakt vorstvrij en droog op te slaan. Na een periode van opslag van meer dan 12 maanden na vervaardiging kan de juiste verwerking van Tadelakt niet langer gewaarborgd zijn.

De vervaardiging van de Tadelakt oppervlakten vergt geduld, fantasie voor het kleurdesign, vakmanschap en ervaring met afwerktechnieken.

Geschikte ondergronden:
Tadelakt kan op verschillende ondergronden, zoals klei, beton, bakstenen en diverse pleisters worden toegepast. Gladde oppervlakken zijn voor te bereiden met voorspuitmortel.

Etikettering Xi - irriterend: informatie over gevaren:

A-kruis  R36/37/38: Irriterend voor de ogen, de ademhalingswegen en de huid.
  R41 PNK: Gevaar voor ernstig oogletsel.
  R43: Kan overgevoeligheid veroorzaken bij contact met de huid.

Veiligheidsinformatie:
Tadelakt kan vanwege zijn natuurlijke alkaliteit de ogen, de ademhalingswegen en de huid irriteren. Als het materiaal contact maakt met de ogen, bestaat er gevaar voor ernstig oogletsel. Een overgevoeligheid door huidcontact is mogelijk. Wij raden u aan stipt de volgende veiligheidsvoorschriften in te acht nemen!

 

S2: Behoord niet in handen van kinderen.
(S22): Stof niet inademen.
S24/25: Aanraking met de ogen en de huid voorkomen.
S26: Bij contact met de ogen onmiddellijk met overvloedig water afspoelen en een arts raadplegen.
S36/37/39: Geschikte beschermende kleding, handschoenen en veiligheidsbril of gezichtsbescherming gebruiken.
S46 : Bij inslikken onmiddellijk een arts raadplegen en de verpakking of het etiket laten zien.Meer informatie

Geschiedenis Tadelakt

Tadelakt is een speciale kalkpleister uit Marokko een volgens de mondelinge traditie - een paar duizend jaar geleden door Berbers ontdekt. Deze pleistertechniek is toegepast worden om Drinkwater cisternen te vervaardigen, waterdicht afwerken van waterleidingen, en Hamams de Marokkaanse badhuizen/stoombaden te verzegelen en later ook uitgevoerd in paleizen.

Die term "Tadelakt" is afgeleid van het Arabische "dellek", dat betekend "masseren, inwrijven, verpletteren" dit verwijst naar de voorbereiding van het materiaal naar de uiteindelijke verwerking. Traditioneel wordt de Tadelakt techniek van Berbers uitgevoerd, die de kennis om de juiste verwerking van generatie tot generaties overgeven.

Originele Tadelakt kan alleen gevonden worden op een plaats in de wereld: de streek rond Marrakech. Deze hydraulische kalksteen heeft vanwege
zijn geologische formaties een zeer specifieke samenstelling. Met deze samenstelling heeft de natuur, de Marokkanen een voltooid eindproduct geleverd.

De oorsprong van de techniek ligt in het herstellen van waterbestendig pleister met toevoeging van hydraulisch actief metselsplit (Cocci pesto).
De Romeinen hadden waarschijnlijk ook een groot aandeel aan de ontdekking van de Tadelakt, Door dat ze hun kennis, rond de productie van waterbestendige pleisters in de Romeinse provincie van Mauritanië, hebben geïmporteerd. En dit aan de hand van de ter plaatse voorkomende grondstoffen getest en aangepast hebben.

De originele Tadelakt uit Marrakech ligt ca. 1,5 meter onder de aardoppervlakte en wordt in de dag afbouw gewonnen. Afhankelijk van staat van de gebruikte grondstof varieert het niet gestandaardiseerd eindproduct.
Tadelakt is erg mager en kan naar het branden en blussen zonder toevoeging, zoals zand of korrels/ gruis, direct worden verwerkt. Studies over deze
Marokkaanse kalk hebben voorgedaan dat het hier gaat om een hoge hydraulische kalk. Dit en de sterke compressie bij de verwerking evenals de
uiteindelijke finish met een speciale zeep resulteert in de hoge sterkte en waterbestendigheid.

Door natuurlijke onzuiverheden is Tadelakt hoog hydraulisch, waterbestendig en ademend. De geheel natuurlijke grondstof is dus doorlaatbaar voor waterdamp
en keert deze reguleert weer in de ruimte terug. Daardoor creëert Tadelakt een optimaal ruimteklimaat.

In de afgelopen jaren is Tadelakt in Europa weer uitgegroeid tot een grotere bekendheid vanzelfsprekend over een hoog niveau bij In – en Exterieurdesign.
Zijn aanhangers willen de levende structuur van deze kostbare natuurlijke grondstoffen in hun omgeving niet meer missen. Degenen die de gladde, aangename oppervlakte - koel in de zomer en warm in de winter - raakt van een Tadelakt object, kan niet meer ontsnappen aan de magie van dit materiaal.
Materiaal zoals de verwerking zijn echter veeleisend.

Deze kalk materiaal wordt in het land van Marokko niet alleen op muren binnen en van buiten, maar ook voor vloeren, baden, douches, open haarden, ornamenten en op tafelbladen verwerkt.

Tadelakt is verslavend. Deze glinsterende oppervlakken oefenen op ons een moeilijk te beschrijven aantrekkingskracht uit. Tadelakt is iets onmiddellijks, origineels. Door de aard van de verwerking ontstaat een fascinerend licht golvende, levendige, natuurlijk glimmende oppervlakte.

Het kleureffect van Tadelakt is niet uniform in kleur zoals bij de meeste gekleurde pleisters, het is afhankelijk van de verwerking. Op plekken waar het materiaal meer gecomprimeerd wordt, resulteert dit in een diepere, donkerdere kleur. In verschillende lichtomstandigheden lijkt de kleur van een Tadelakt elke keer anders.

Na de droogtijd kan Tadelakt lichte scheuren voordoen, maar die hebben geen invloed op de functie en horen bij het typische beeld van de origineel Marokkaanse Tadelakt net zoals zijn levend kleurenspel. De reden hiervoor en het bijbehorende antieke effect liggen bij de natuurlijke kwalitietschommelingen van de kalk.


Schrijf uw eigen review

You're reviewing: Tadelakt set 4 - 5m²

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Quality
Price
Delivery