Gezond wonen met natuurlijke bouwmaterialen

Stucco Venetie (24 kg)

Schrijf de eerste review van dit product

Availability: In voorraad

€ 126,45
 • Koop 5 voor € 119,18 per stuk. en bespaar 6%
 • Koop 10 voor € 114,16 per stuk. en bespaar 10%

Snel overzicht

Stucco venetië


Oude techniek met historisch materiaal om muren en plafonds te versieren. Deze kalkpleister geeft een schitterend eigentijds effect aan uw wanden in uw badkamer maar ook elders in uw huis of bedrijf, denk bijvoorbeeld aan een accentwand in uw slaapkamer, hal of woonkamer. Het eindresultaat ziet eruit als een marmeren muur, en het verschil tussen deze muur en een echt marmeren muur is bijna niet toe herkennen.


Stucco Venetië heeft geen voelbare korrels. Door verdichten ontstaat een mooie natuurlijk hoogglanzend afwerking. Puur moeraskalk heeft een pH waarde van ca. 14 [aantasting metaal], bijvoorbeeld aluminiumkozijnen. Door toevoeging van plantaardige olie woord de pH waarde verminderd. Hierdoor woord de pleister slijtvast en makkelijker te verwerken. De cellulose vezels zijn een wapening en houden het water vast tot dat het carboniseren van de kalk is voldaan.

Stucco Veneziano [glanzend] woord gemaakt met alleen Stucco Venetië of met als basis laag Marmorino en als afwerk/verdichtings laag Stucco Venetië.De uiteindelijke afwerking woord dan iets dikker, maar minder dan 0,5mm.

De houdbaarheid bij:
- Niet aangebroken emmer is jarenlang
- Kleinere hoeveelheden met 1-2cm water afdekken.
[water blijft boven liggen, voor gebruik water weghalen en materiaal mengen]


 Prijs (bruto) per m² zonder pigmenten - EUR 5,27 (glans).Venezië di Lusso 24 kg
Kleur : bianco / wit

* Verplichte velden

€ 126,45

Details

Stucco Venetie bestaat uit puur wit belegen moeraskalk en plantaardige olie. Het heeft een optimaal doordringbaarheid voor waterdamp en ook een goed weerstandsvermogen tegen schimmel– en bacterieaantasting. De definitieve oppervlakte is zeer glanzend met een marmerachtig uiterlijk [ dit varieert door de techniek van de stukadoor ] De natuurlijke kleur van het materiaal is een zeer licht ivoor. Door toevoeging van natuurlijke pigmenten kan het in bijna elk gewenste kleur afgewerkt worden

Toepassing Op alle draagkrachtige pleistergronden zoals Gipspleister, Sierpleister, Kalkcementpleister - Gipsplatten, Gipsvezelplatten, MDF. Zandende ondergronden moeten tevoren verstevigd worden, Gips - en vezelplatten, of met muurverf behandelde oppervlakten moeten tevoren gegrond worden. Met olieverf of geolied Alkydlak behandelde oppervlakten moeten worden geloogd.

Finish: kalk is zuurgevoelig - spijsolie, vruchtensap, azijn en andere vloeistoffen die in de keuken gebruikt worden, bevatten meer of minder zuur en veroorzaken lelijke plekken. Dit geldt ook voor de badkamer (Body lotion, Cosmetiek). Met Cera punica (was) behandelde oppervlakten zijn beschermd tegen zuurplekken. Was beperkt de wateropname van de kalkbedekking. Oppervlakten kunnen zo ook op hoogglans polijst worden. Met was behandelde oppervlakten kunnen vocht of met mild zeepwater worden schoon gemaakt.

U wilt het niet zelfs aanbrengen? In de provincies Friesland, Groningen, Noord Holland en Drenthe kunnen ons ervaren stukadoors dit werk voor u uitvoeren. Bel 0519-57 151 2 of 06 - 165 46 693

 • Gebruiksaanwijzingen
 • Kleurwaaier
  • - mineraal handpleister van moeras kalk, marmermeel, cellulose vezels en plantaardige olie
  • - optimaal doordringbaarheid voor waterdamp en ook een goed weerstandsvermogen tegen schimmel– en bacterieaantasting
  • - voor een zeer glad en glanzend oppervlakte met een marmerachtig uiterlijk door venetianse afwerktechniek ( stucco veneziano ).


Verbruik:

   0,5 - 0,9 kg / m²

Geschikt voor:

   Kalk-/cementpleister, Gipspleister, Beton, Gipsplatten, Gipsvezelplatten, MDF

Voorbehandeling:

   op niet minerale ondergronden

Primo marmo of eco marmo of een verglijkbaar kwarts bevattende voorstrijkmiddel [toepassing: binnen en buiten]

  • niet minerale ondergronden zijn MDF, Gipsplatten, Gipsvezelplatten en met verf behandelde oppervlakten

Finish:

  • Cera d' tapino, Cera punica of/en Venezianse zeep

Kleur:

  • Wit ( het natuurlijke product kan altijd variëren inde kleurton). Mengen met kalkecht Pigmenten of een geconcentreerde kleurdeeg

 

Verbruik ( verschillend per ondergrond)

Emmer 24 kg
zonder korrels ca 35 m²
met korrels ca 25 m²

Akreuz

Het product is alkalisch (pH ca 13)
- irriterend voor de ogen, R36
- gevaar voor ernstig oogletsel, R41

Afwerking - dit staat duidelijk omschreven in de gebruiksaanwijsing !

 

Pigment keuze Nee
Meer informatie

Geschiedenis Stucco Venetie

Stucco Venetie is gebaseerd op een techniek die al in de antieke werd toegepast. Ongeveer 1600 v.Chr. werd een Volk uit Azië verdreven. Dit volk vestigt zich in Italië in de gebieden die zich nu Umbrië en Toscane noemen. Van het Italiaanse volk krijgen ze de naam Etrusci. Ze verbinden zich met Myceense en Fenicische zeevarende en handelden met het Griekse volk.

Door middel van deze invloed ontwikkelde zich de Etruscische Cultuur. Ze breiden zich uit naar het Noorden tot in de Povlakte en in de Zuiden tot Campania felix ( fortuinlijke landschap), dat zijn de gebieden Caserta, Benevento, Neapel, Avellino en Salerno. Wat van hun architectuur en frescoschilderij behouden is, is een bewijs dat zij op een hoog ontwikkelingsniveau hebben gewerkt.

Uit de frescoschilderijen van de Etrusci ontwikkelde zich ca. 1500 n. Chr. in Venetië de techniek Stucco lustro (gladde pleister), die in en aan de huizen van adellijken en van de rijke koopmansstand was aangebracht.

Andrea Palladio (1508-80) Italiaanse architectuur v.h. 16. eeuw bouwde paleizen, kerken en villas, voornaamst in Vicenza en Venetië, hier heeft hij meestal de techniek spatola alla venetie toegepast.Stucco Venetie bepaalde de muurarchitectuur van het classicisme van deze regio.Ziens geruime tijd hebben wij de goede eigenschappen van deze oude techniek weer opnieuw ontdekt - lange houdbaarheid, luchtdoorlatende bekleding, resistentie tegen schimmel en bacteriën en niet te vergeten de unieke schoonheid van deze muurbedekking. Tegenwoordig bestaan ook imitatieproducten uit kunsthars, maar met deze producten is het niet mogelijk een authentiek resultaat te bereiken. Wij betrekken Stucco Venetie direct uit Italie (uit kalksteen gebroken en door middel van oude technieken vervaardigd).

marmergroeven italie stucco venetie

Uit de marmergroeven in Italië worden stenen (calciumcarbonaat) in een kalkoven op hout gebrand. Door de gloeihitte ontstaat calciumoxid. De brandkalk word met water geblust en word calciumhydroxide.
Aan de bluskalk word water toegevoegd en in groeven opgeslagen, zodat zich de verontreinigingen en het water oplosbare zout kan afzetten.
Na een opslagtijd van meerdere jaren is deze moeraskalk gereed voor gebruik.
Bij mineraal ondergrond reageert de kalk met het kooldioxide van de lucht en de kringloop is gesloten - het water verdampt, de kalk karboniseert en word weer wat het was - marmer.

De oppervlaktebedekking is alkalisch en naar de droogtijd ongevaarlijk voor mensen.

Die ecologische voordelen van Stucco Venetie zijn onvergelijkbaar. Aflatoxine (Schimmelgif), bacteriën en Mykotoxine (gif) kunnen op alkalische ondergrond niet gedijen. Kalk kan vocht opnemen en weer afgeven en zo woord het ruimteklimaat op een gezonde art en wijze gereguleerd.


Schrijf uw eigen review

You're reviewing: Stucco Venetie (24 kg)

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Price
Delivery
Quality